Onderwijs

Onderwijsprojecten en leskisten

Kennis doorgeven

Historisch besef. Dat betekent: weten hoe het vroeger was. Snappen waarom de wereld vandaag eruit ziet, zoals hij eruit ziet. Je kunnen inleven in een ander. Je wereld groter maken. Eerbied krijgen voor wat er vóór jou is opgebracht. Ontdekken waarom mensen soms keuzes maakten die nu onbegrijpelijk lijken. En tenslotte: bepalen wat je van waarde vindt, wat je wilt vermijden én wat je wilt gebruiken in je eigen leven.

Historisch besef begint dichtbij: hoe leefden opa en oma? Wat is de geschiedenis van mijn stad, mijn streek? Hoe verhoudt die geschiedenis zich tot de rest van het land en de wereld?

Het visserijmuseum biedt een aantal lespakketten aan, ook in samenwerking met Erfgoed Brabant. Met deze pakketten leren kinderen over hun eigen geschiedenis van kortgeleden en dichtbij. Daarmee wordt de basis gelegd voor een stevig historisch besef, voor later.

Noot: I.v.m. Corona zijn in het schoolseizoen 2021/2022 de schoolprojecten  in het museum vervallen. In seizoen 2022/2023 starten we dit weer op!

Beleef de rivier van vroeger

in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem