Skip to main content

Opening Rariteitenkabinet in Visserijmuseum in Woudrichem

Vanaf woensdag 16 juni is in het Woerkumse Visserijmuseum het Rariteitenkabinet van Jos Korthout te zien. Jos is de zwerfafvalpakker (zapper) van Altena en aangesloten bij de Vrienden van het Woerkumse Strandje en de stichting Schone Rivieren. Na jarenlange voorbereiding richtte hij met dochter Feikje een vitrine in, met rommel die allemaal gevonden is op de strandjes, langs de grachten en op de straten en wallen van Woudrichem.
Het bestuur van het Visserijmuseum is het met Jos eens dat er een relatie bestaat tussen de beroepsvisserij, sportvisserij en het schoon en gezond houden van het water, de bodem en de oevers. Dat is in het belang van de natuur, de vissers, de recreanten en de watersportliefhebbers. Iedereen is erbij gebaat dat je er veilig kunt zwemmen, lopen, zitten en liggen.
Maar Jos’ werk levert niet alleen een gezonde en schone omgeving op: zijn vondsten zijn ook de moeite waard om naar te kijken, om je over te verwonderen en je weer eens bewust te worden van je eigen invloed op je omgeving.
Ruim tijdens je bezoek dus z├ęker even tijd in om dit rariteitenkabinet te bewonderen!